All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 283 of 1032

2821. Complete the sentence using the grammatically correct word or phrase.Committee _ issued a report.

  • A. Has
  • B. Will have
  • C. Will
  • D. Have

Explanation: This question tests the knowledge of the subject-verb agreement. When a collective noun like "committee" acts as a single unit, it takes a singular verb. So, in this case, we use the singular form of the verb "to have", which is "has". If the committee members do not agree on a particular matter, then it would take a plural verb form.

Correct answer: Has

2822. Either my mother or my father _ coming to the meeting.

  • A. Is
  • B. Are
  • C. Are being
  • D. Has

Explanation: Subject-verb agreement should be our main concern. A singular verb needs a singular subject. The word "either" in this situation implies that both the subject and the verb should be singular.

Correct answer: Is

2823. Each and every member _ to vote.

  • A. Has
  • B. Have
  • C. Having
  • D. Are

Explanation: As per the rules of subject-verb agreement, when indefinite words with singular meanings-such as each, every, and any-are the subject noun, or when they come before the subject noun, they take a singular verb. As the given sentence refers to each member individually, it will take a singular helping verb, i.e, has with it. Therefore, option A is accurate.

Correct answer: Has

2824. Demonstrate correct use of subject-verb agreement:Ninety rupees _ too much for this bag.

  • A. Is
  • B. Are
  • C. Be
  • D. Were

Explanation: When talking about an amount of money, Rupees requires a singular verb; however, when referring to Rupees generically, use a plural verb. Twenty Rupees buys a pizza. Rupees are worth more in some countries than others.

Correct answer: Is

2825. The word closest in the meaning to potential is:

  • A. Weakness
  • B. Ability
  • C. Impossible
  • D. Inability

Explanation: "Potential" means having the capacity to become or develop into something in the future. It implies the possibility of achieving or succeeding in something. The word that is closest in meaning to potential is "ability," which means possessing the skill or competence to do something successfully.

Correct answer: Ability

2826. The word closest in meaning to fringe is:

  • A. Frontier
  • B. Centrum
  • C. Center
  • D. Interior

Explanation: "Fringe" refers to the outer edge or margin of something. The word closest to "fringe" is "frontier," which means the extreme limit or boundary of a country or civilization. Both words refer to the outermost part of something.

Correct answer: Frontier

2827. Select the word or phrase which is closest in meaning to the underlined words;A narcissist is his own best friend.

  • A. Religious person
  • B. Humble person
  • C. Prison inmate
  • D. Egocentric

Explanation: A narcissist is someone who has an excessive interest in or admiration of themselves and is often preoccupied with their importance or abilities. "Egocentric" refers to someone who is excessively self-centred or focused on themselves, which is similar in meaning to a narcissist.

Correct answer: Egocentric

2828. What is the synonym of the word PSEUDO?

  • A. Quasi
  • B. Genuine
  • C. Exhilarating
  • D. Fluffy

Explanation: Option A is correct.Pseudo means false, pretended, or imitation. Quasi is a prefix that means "resembling" or "having some, but not all, of the characteristics of". It's often used to describe something that is pseudo or pretended.

Correct answer: Quasi

2829. Choose the correct answer:

  • A. Since he came, we had happily married.
  • B. Since he had came, we're happily married.
  • C. Since he came, we've been happily married.
  • D. Since he came, we're happily married.

Explanation: The given sentence talks about an event that started in the past and is still continuing in the present. This requires the present perfect tense to be used, which is formed by using "have/has" + past participle.

Correct answer: Since he came, we've been happily married.

2830. Bilal _ (live) with his brother.

  • A. Lives
  • B. Is living
  • C. Has lived
  • D. Had lived

Explanation: The simple present or present indefinite is one of the verb forms associated with the present tense in modern English. It is commonly referred to as a tense, although it also encodes certain information about aspect in addition to present time. The given sentence is a simple present tense. As per Grammar rules, we use the first form of the verb in simple tense, so option A is the right choice here. So our correct sentence will be: Bilal lives with his brother.

Correct answer: Lives