All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 286 of 1032

2851. Spot the error out of the bracketed words. We try to speak (with) (one another) (but) (convey) _nothing.

  • A. With
  • B. One another
  • C. Convey
  • D. But

Explanation: The correct answer is with because the phrase 'speak with one another' is not idiomatic in English. The proper expression is 'speak to one another,' which indicates direct communication between people. The other options are correctly used: 'one another' refers to mutual actions, 'convey' is correctly used in its base form, and 'but' effectively contrasts the two clauses.

Correct answer: With

2852. They have painted their house purple.The sentence is an example of:

  • A. Monotransitive
  • B. Ditransitive
  • C. Complex transitive
  • D. Reflexive transitive

Explanation: Complex transitive verb is a verb that requires both a direct object and an object compliment. E.g., "They" named "their" new baby Giada.

Correct answer: Complex transitive

2853. Identify the figure of speech in the following sentence:He is considered the black sheep of the family.

  • A. Alliteration
  • B. Imagery
  • C. Metaphor
  • D. Simile

Explanation: This option is correct. The phrase "black sheep of the family" is a metaphor that compares a person to a "black sheep," symbolizing someone who is different or an outsider within a group or family context.

Correct answer: Metaphor

2854. What figure of speech is used in this sentence, "He is the black sheep of the class."

  • A. Simile
  • B. Metaphor
  • C. Alliteration
  • D. Hyperbole

Explanation: In the question, the person is being compared to something non-human form like sheep so it is a metaphor.

Correct answer: Metaphor

2855. Choose the most suitable or appropriate sentence out of the following:

  • A. Penny did not let me to get my book.
  • B. Penny was not leaving me to get my book.
  • C. Penny did not let me get my book.
  • D. Penny had not left me get my book.

Explanation: This option is correct because it conveys the meaning that Penny prevented or refused to allow the speaker to obtain their book. Therefore, the correct sentence is: "Penny did not let me get my book."

Correct answer: Penny did not let me get my book.

2856. The flying object _ has given rise to so much irresponsible conjectureIs nothing more than a meteor passing through the earth's or

  • A. which
  • B. who
  • C. whom
  • D. whose

Explanation: "which" is the correct relative pronoun to use, introducing the dependent clause "has given rise to so much irresponsible conjecture" and describing the "flying object".- The sentence is grammatically correct and conveys a clear meaning.

Correct answer: which

2857. Select the right sentence:

  • A. He opened the square red wooden box.
  • B. He opened the red square wooden box.
  • C. He opened the wooden red square box.
  • D. He opened the red wooden square box.

Explanation: The order of cumulative adjectives is as follows: quantity, opinion, size, age, shape, color, origin, material, and purpose. But the correct option is A, He opened the square red wooden box.Because where a number of adjectives are used together, the order depends on the function of the adjective. Although the usual order is: Value/opinion, Size, Age/Temperature, Colour, Shape, Origin, and Material.

Correct answer: He opened the square red wooden box.

2858. My brother and I met an acquaintance of _ in the shopping mall.

  • A. Ourselves
  • B. Us
  • C. Our
  • D. Ours

Explanation: "Ours" is used following the verb, at the end of the sentenceExample: "That book is ours."Moreover, "Ours" refers to something that belongs or relates both to yourself and to one or more other people.In the sentence, acquaintance belongs to both persons, so Option D is correct.

Correct answer: Ours

2859. Cowardice is an example of a/an _.

  • A. Common noun
  • B. Proper noun
  • C. Countable noun
  • D. Abstract noun

Explanation: Cowardice is an abstract noun because it refers to a quality, state, or concept (in this case, the lack of bravery or courage) rather than a physical object or a specific person/place. Abstract nouns are intangible and can't be perceived through the senses.

Correct answer: Abstract noun

2860. Bridegroom is an example of a/an _.

  • A. neuter
  • B. common
  • C. masculine
  • D. feminine

Explanation: Bridegroom is a masculine noun because it refers specifically to the male partner in a marriage or wedding.

Correct answer: masculine