All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 289 of 1032

2881. Spot the error. Then above the tomatoes were a half-dozen rows of yams. Above one of them were, perhaps, three dozen rows of potatoes.

  • A. the tomatoes
  • B. a half-dozen rows
  • C. one of them
  • D. three dozen rows

Explanation: The error in the sentence is in option (A) "the tomatoes," which should be revised to accurately reflect the context of the sentence regarding the positioning above the tomato plants or where the tomatoes are grown.

Correct answer: the tomatoes

2882. Cattle _away the crops.

  • A. has eaten
  • B. have eaten
  • C. is eaten
  • D. have been eaten

Explanation: The correct answer is "have eaten." "Cattle" is a plural noun, and when talking about their action of consuming crops, we use the plural form of the verb "to eat," which is "have eaten."

Correct answer: have eaten

2883. Although the candidates accused each other of encouraging voter fraud, most polls show that a majority of voters believes the election was fair.

  • A. accused
  • B. show
  • C. believes
  • D. was

Explanation: The sentence should read: "Although the candidates accused each other of encouraging voter fraud, most polls show that a majority of voters believe the election was fair."The error is in the verb "believes", which should be "believe" to agree with the plural subject "a majority of voters".

Correct answer: believes

2884. Some of the job applicants who have passed in written test is expected to pass the difficult screening test.

  • A. who have
  • B. in written
  • C. is
  • D. to pass

Explanation: "is", which should be "are" to agree with the plural subject "Some of the job applicants".

Correct answer: is

2885. The newly elected president and CEO for the newly established branch of our company _arrived recently. Fill in the blank with the appropriate choice:

  • A. have
  • B. having
  • C. have been
  • D. has

Explanation: "The newly elected president and CEO" refers to one person who holds both titles.Therefore, the subject is singular."Has" is the correct form of the verb to match the singular subject: "The newly elected president and CEO has arrived recently."

Correct answer: has

2886. Synonym of the word "Capricious" is:

  • A. Fickle
  • B. Predictable
  • C. Uniform
  • D. Invariable

Explanation: Capricious means unpredictable or subject to hidden changes in behavior or mood. Fickle also carries a similar meaning, referring to someone or something that is not constant or reliable and may change their opinions or decisions frequently.

Correct answer: Fickle

2887. The word "Adept" means:

  • A. Proficient
  • B. Naive
  • C. Friend
  • D. Abode

Explanation: The word "Adept" means a person who is skilled at something or expert. Thus similar to proficient.

Correct answer: Proficient

2888. Supply the correct form of verb:We had taken our meal before we _

  • A. Had left
  • B. Have left
  • C. Left
  • D. Were leaving

Explanation: This is the correct answer. In past perfect tense, "had taken" indicates that the action (taking the meal) happened before another past action. So, "before we left" correctly expresses that leaving happened after taking the meal.

Correct answer: Left

2889. A few years ago, it _ that human beings do not belong to this earth.

  • A. Found
  • B. Was found
  • C. Were found
  • D. Had found

Explanation: In the given statement, "A few years ago" represents that the sentence is in past tense, and "it" represents that helping verb should be singular. Option D is incorrect because if we used had, it should should have been followed by "been". Hence, correct option is B.

Correct answer: Was found

2890. He_to our school.

  • A. used to go
  • B. was used to go
  • C. am used to go
  • D. used to going

Explanation: "Used to" is the correct form to express a past habit or action that no longer happens. This option is grammatically correct.

Correct answer: used to go