All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 353 of 1032

3521. During late summer evenings, we would sit on the pouch, swing and rock very slow.

  • A. During
  • B. late summer
  • C. on the pouch
  • D. very slow

Explanation: This is the error. The adverb "slowly" should be used instead of "very slow." Adverbs typically end in -ly, and in this context, "very slowly" is the correct form. Adverbs modify verbs, and in this case, "slowly" is the correct form to modify/describe the verbs/activity "swing" and "rock."So, the corrected sentence is: "During late summer evenings, we would sit on the pouch, swing, and rock very slowly."

Correct answer: very slow

3522. Seldom the barriers between the races seem less in evidence than on this language leading team

  • A. the barriers
  • B. less
  • C. in evidence
  • D. this language-leading

Explanation: This is the error. The original sentence lacks subject-verb inversion required for a proper construction. In formal English, when starting a sentence with an adverbial phrase like "Seldom," the subject and the auxiliary verb are inverted. In normal conversation auxiliary verb are used after subject (He seldom does/subject + seldom + auxiliary verb) but when adverbial phrase comes in start of sentence auxiliary verb comes before the subject (Seldom does he/ Seldom + Auxilliary verb + Subject). The corrected version starts with "Seldom do," where "do" is the auxiliary verb. OR you can simply bring "the barriers between the races" before the adverb "seldom" as: The barriers between the races seldom seem less evident than on this language-leading team.So, the corrected sentence is: "Seldom do the barriers between the races seem less in evidence than on this language-leading team."

Correct answer: the barriers

3523. In each question in the following, four alternative sentences are given. Choose the CORRECT one.

  • A. After she returned from the three-week vacations, she looked very well
  • B. After she returned from the three-week vacation, she looked very good
  • C. After she returned from the three-weeks vacation, she looks very good
  • D. After she returned from the three-weak vacations, she looked very well

Explanation: The correct sentence is:B) "After she returned from the three-week vacation, she looked very good."Good= adjective to describe the nounWell = adverb to describe verb This option is correct. It uses the singular form "three-week vacation," and "good" is the suitable term for describing a person's appearance.

Correct answer: After she returned from the three-week vacation, she looked very good

3524. In each question in the following, four alternative sentences are given. Choose the CORRECT one.

  • A. The conjunctive adverbs pretend they are conjunctions; however, the semicolon is what really connects the two clauses together
  • B. The conjunctive adverbs pretend they are conjunctions; meanwhile, the semicolon is what really connects the two clauses together
  • C. The conjunctive adverbs pretend they are conjunctions; for instance, the semicolon is what really connects the two clauses together
  • D. The conjunctive adverbs pretend they are conjunctions; nevertheless, the semicolon is what really connects the two clauses together

Explanation: The conjunctive adverbs pretend they are conjunctions; however, the semicolon is what really connects the two clauses together."This option is correct. "However" is a suitable conjunctive adverb in this context, indicating a contrast between the two clauses. The semicolon is appropriately used to connect the related independent clauses.In summary, Option A is the most appropriate choice for conveying a moderate contrast between the two clauses.

Correct answer: The conjunctive adverbs pretend they are conjunctions; however, the semicolon is what really connects the two clauses together

3525. In each question in the following, four alternative sentences are given. Choose the CORRECT one.

  • A. Anthrax, for instance, is not a particularly deadly germ, but it sounds mean
  • B. Anthrax, for instance, is not a particularly fatally germ, but it sounds mean
  • C. Anthrax, for instance, is not a particular deadly germ, but it sounds mean
  • D. Anthrax for instance is not a particularly deadly germ, and it sounds mean

Explanation: This option is correct. It uses proper language and structure. The phrase "not a particularly deadly germ" is appropriate in conveying the idea that anthrax is not as deadly as it may sound.In summary, Option A is the correct choice as it uses proper language, structure, and effectively conveys the intended meaning with the appropriate use of "but" to express contrast

Correct answer: Anthrax, for instance, is not a particularly deadly germ, but it sounds mean

3526. In each question in the following, four alternative sentences are given. Choose the CORRECT one.

  • A. It's consequences will continue to influence greatly the early decades of the coming century.
  • B. Its' consequences will continue to influence greatly the early decades of coming century.
  • C. It's consequences will continue to greatly influence the early decades of coming century
  • D. Its consequences will continue greatly to influence the early decades of the coming century

Explanation: This option is correct. It uses the correct possessive form "its," and the word order is appropriate for conveying the intended meaning.In summary, Option D is the correct choice as it uses proper language, structure, and word order to convey the intended meaning.

Correct answer: Its consequences will continue greatly to influence the early decades of the coming century

3527. In each question in the following, four alternative sentences are given. Choose the CORRECT one.

  • A. The weather in Antarctica is very cold. It is too cold for most plants and animals for live.
  • B. The weather in Antarctica is very cold. It is too cold to most plants and animals to live.
  • C. The weather in Antarctica is very cold. It is very cold for most plants and animals to live
  • D. The weather in Antarctica is very cold. It is too cold for most plants and animals to live.

Explanation: This option is correct. It uses the appropriate preposition "for" and the word "too" to convey that the cold weather is beyond the tolerance level for most plants and animals.In summary, Option D is the correct choice as it uses proper language, structure, and prepositions to convey the intended meaning.

Correct answer: The weather in Antarctica is very cold. It is too cold for most plants and animals to live.

3528. In each question in the following, four alternative sentences are given. Choose the CORRECT one.

  • A. Please close the outer door; otherwise, the cold air comes in
  • B. Please close the outer door, otherwise, the cold air comes in.
  • C. Please close the outer door otherwise the cold air comes in.
  • D. Please close the outer door: otherwise, the cold air comes in.

Explanation: (semicolon)= used to join 2 independent clauses.otherwiseThis option is correct. The semicolon before "otherwise" is a suitable punctuation choice. It effectively separates the two independent clauses while maintaining a connection between them. The comma after "otherwise" is also correct.

Correct answer: Please close the outer door, otherwise, the cold air comes in.

3529. In each question in the following, four alternative sentences are given. Choose the CORRECT one.

  • A. Children whom feel terribly about themselves are less likely to succeed in school.
  • B. Children who feel terribly about themselves is less likely to succeed in school.
  • C. Children who feel terribly about themselves are less likely to succeed in school
  • D. Children who feel terrible about themselves are less likely to succeed in school

Explanation: Terrible = extremely bad or seriousIn this sentence, "terrible" is an adjective modifying the noun "children." It means that the children have a negative, distressing feeling about themselves.Although Both option C and D are grammatically correct, but the choice between "terrible" and "terribly" depends on the idea you want to convey. If you mean that the children have a negative self-perception, you might prefer "terrible." If you mean that they experience the feeling intensely, then "terribly" is appropriate. So, the intended meaning here is that the children have a negative notion about themselves so option D is more appropriate.

Correct answer: Children who feel terrible about themselves are less likely to succeed in school

3530. In each question in the following, four alternative sentences are given. Choose the CORRECT one.

  • A. Dad walks impatiently into town every afternoon before supper to get a newspaper
  • B. Dad walks into town impatiently every afternoon before supper to get a newspaper
  • C. Dad walks every afternoon impatiently into town before supper to get a newspaper
  • D. Dad impatiently walks into town every afternoon before supper to get a newspaper.

Explanation: This option is correct. It effectively conveys the intended meaning that Dad walks into town every afternoon before supper with impatience. Because it place the modifier near/after the verb that is walk.

Correct answer: Dad walks impatiently into town every afternoon before supper to get a newspaper