All Free English MCQs with Answers

انگریزی

Every English question in the bank, across all chapters, each with the correct answer and a written explanation. Free and unlimited, with no account needed.

10318 questions · page 385 of 1032

3841. Antonym of Atheist will be:

  • A. Hypnotic
  • B. Bane
  • C. Believer
  • D. Theorist

Explanation: Atheist means someone who denies or disbelieves in the existence of god.

Correct answer: Believer

3842. Antonym of Generous will be:

  • A. Cruel
  • B. Noble
  • C. Selfish
  • D. Lavish

Explanation: Generous means someone who is bounteous and giving.

Correct answer: Selfish

3843. Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters: ABANDON

  • A. Leave
  • B. Stop
  • C. End
  • D. Throw
  • E. Continue

Explanation: "Abandon" refers to leaving, stopping, and ending something in the middle. The direct opposite of this will be: "continue" which refers to carrying on with something.

Correct answer: Continue

3844. Select the option having opposite meaning to the word 'anxiety'

  • A. Problem
  • B. Worry
  • C. Relaxed
  • D. Nervous

Explanation: C is the correct option because the word "anxiety" is a noun in nature having synonyms as worry, fear, and uneasy. Antonyms for anxiety are relaxed, calmness, and serenity. Option A B and D are synonyms Of anxiety.

Correct answer: Relaxed

3845. Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters:DISTRESS:

  • A. Suffering
  • B. Lash out
  • C. Noisy
  • D. Upset
  • E. Happiness

Explanation: Being in "distress" means being "uncomfortable/disturbed/unhappy".The perfect opposite of it will be happy as mentioned in option E.

Correct answer: Happiness

3846. Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.BLAZE

  • A. Quench
  • B. Burn
  • C. Rage
  • D. Shine
  • E. Flame

Explanation: A very large or fiercely burning fire is called BLAZE. Quench means to "extinguish" which is the opposite.

Correct answer: Quench

3847. Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.GRIEVE

  • A. Disturb
  • B. Hurt
  • C. Dirge
  • D. Feel sad
  • E. Rejoice

Explanation: GRIEVE means to be "saddened" or "depressed". The opposite of this word is Rejoice.

Correct answer: Rejoice

3848. Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.ELEGANT:

  • A. Graceful
  • B. Unattractive
  • C. Neat
  • D. Appeasing
  • E. Enchanting

Explanation: Elegant means something which is very attractive and appalling. The best opposite of this word will be unattractive.

Correct answer: Unattractive

3849. Which word is the odd one out?

  • A. Trivial
  • B. Unimportant
  • C. Important
  • D. Insignificant

Explanation: The meaning of important is something that has significant value, relevance, or influence. When something is important, it is considered to be of great significance or value, and it often has a significant impact on other things. It is the antonym of all the other words so it is the odd one out.

Correct answer: Important

3850. Fill in the blank with the correct option:She returned after _ hour.

  • A. a
  • B. an
  • C. the
  • D. no article

Explanation: "An" is an indefinite article used before singular countable nouns that begin with a vowel sound. This option is correct as the indefinite article "an" is used here to specify that the duration of time before her return was one hour.

Correct answer: an