Free Vocabulary MCQs with Answers

3146 Vocabulary MCQs from English, each with the correct answer and a written explanation of why it is correct. Free and unlimited, with no account needed.

Last updated

3146 questions · page 248 of 315

2471. Second word in the pair is the working place of the first

  • A. Plumber: Wrench
  • B. Chef: Kitchen
  • C. Water: Reservoir
  • D. Farmer: Village

Explanation: A doctor works in a hospital. Similarly, a chef works in a kitchen

Correct answer: Chef: Kitchen

2472. A fragile thing cracks easily.

  • A. Cemetery: Death
  • B. Pliable: Bend
  • C. Hydro: Water
  • D. Irreducible: Reduce

Explanation: Similarly, a pliable article bends easily

Correct answer: Pliable: Bend

2473. Second word in the pair denotes the motion of the first

  • A. Monkey: Waddle
  • B. Cat: leap
  • C. Eagle: Stride
  • D. Mouse: scamper

Explanation: A donkey runs in a trotting manner. Similarly, a cat runs in a scampering manner

Correct answer: Mouse: scamper

2474. Second word in the pair is a collective group of the first

  • A. Flower: Bunch
  • B. Drop: Ocean
  • C. Sailor: Crew
  • D. Deer: Jungle

Explanation: A regiment is denoted by a large body of soldiers. Similarly, a crew is denoted by a group of sailors

Correct answer: Sailor: Crew

2475. Second word in the pair is the place where the first is manufactured

  • A. Grain: Field
  • B. Hay: Stable
  • C. Wine: Brewery
  • D. BOOK:Publisher

Explanation: Wine is manufactured in a winery, not a brewery

Correct answer: Wine: Brewery

2476. choose the option closest in meaning to lacuna

  • A. Misfortune
  • B. Closure
  • C. cavity
  • D. Species

Explanation: A cavity is a hollow space or a gap, which aligns with the concept of a lacuna, which refers to a missing piece or an unfilled space

Correct answer: cavity

2477. choose the option closest in meaning to abscond

  • A. Retort
  • B. Obscure
  • C. Amassed
  • D. depart secretly

Explanation: Departing secretly is the most appropriate choice, as "abscond" means to leave hurriedly and secretly to avoid detection or arrest.

Correct answer: depart secretly

2478. choose the option closest in meaning to adulterate

  • A. Purify
  • B. Cleanse
  • C. Get rid of
  • D. Taint

Explanation: Taint is the closest in meaning to "adulterate." If something is tainted, it means it has been contaminated or adulterated in some way

Correct answer: Taint

2479. choose the option closest in meaning to aggregate

  • A. Separate
  • B. isolate
  • C. Discrete
  • D. Amass

Explanation: "Amass" means to gather or collect, which aligns with the idea of combining elements into a total or aggregate.

Correct answer: Amass

2480. choose the option closest in meaning to aloof

  • A. snooty
  • B. affable
  • C. Lofty
  • D. Snobbish

Explanation: It is similar in meaning to "snooty" and is considered close.

Correct answer: Snobbish