Free Vocabulary MCQs with Answers

3146 Vocabulary MCQs from English, each with the correct answer and a written explanation of why it is correct. Free and unlimited, with no account needed.

Last updated

3146 questions · page 228 of 315

2271. Choose the word most similar in meaning to the given. COMMENCE

  • A. To end
  • B. To begin
  • C. Nearing Finish
  • D. To Run

Explanation: Option B is correct because 'to begin' is the word most similar in meaning to 'commence'.

Correct answer: To begin

2272. Absconder means:

  • A. Escape
  • B. Vulnerable
  • C. Return
  • D. Fugitive

Explanation: To abscond means to leave hurriedly and secretly, typically to escape from custody or avoid arrest.

Correct answer: Escape

2273. The word curiosity means:

  • A. Cruel
  • B. Keen
  • C. Angry
  • D. Killing

Explanation: Curiosity refers to being marked by a desire to investigate and learn, or in simpler words being eager or keen.

Correct answer: Keen

2274. What does the following word mean? Analogue

  • A. Opposite
  • B. Comparable
  • C. Behind
  • D. Clock

Explanation: Analogue: something that is similar or comparable to something else either in general or in some specific detail.

Correct answer: Comparable

2275. What does the following word mean? Pulsating

  • A. Throbbing
  • B. Pressure
  • C. Fluid
  • D. Heart beat

Explanation: Pulsating: characterized by a strong regular rhythm; throbbing.

Correct answer: Throbbing

2276. What does the word "SURPLUS" mean?

  • A. In excess
  • B. A mathematical term
  • C. Within reach
  • D. Salutation

Explanation: The word surplus is an adjective which means that something is in excess.

Correct answer: In excess

2277. What does the word "CURIOUS" mean?

  • A. Keen
  • B. Careful
  • C. Quest
  • D. Cruel

Explanation: The word curious means to show interest in something here according to all the options Keen is the word that has the same meaning as curious.

Correct answer: Keen

2278. Choose the word most similar in meaning to the capitalized ones. SQUASH

  • A. Squeeze
  • B. Beat
  • C. Evolution
  • D. Pace
  • E. Rapidity

Explanation: SQUEEZE means to to crush something with force so that it becomes flat, soft or out of shape.

Correct answer: Squeeze

2279. Comprehend key vocabulary: queue

  • A. Bench
  • B. Order
  • C. Line
  • D. Accident

Explanation: Bench: a long seat for several people Order: sequence, arrangement, control Line: a row of people or things Accident: mishap, crashy collision

Correct answer: Line

2280. Comprehend key vocabulary luminary

  • A. Bright
  • B. Lightening
  • C. Famous
  • D. Dashing

Explanation: Luminary is a person who inspires or influences others; leading light; guiding light

Correct answer: Bright