Free Vocabulary MCQs with Answers

3146 Vocabulary MCQs from English, each with the correct answer and a written explanation of why it is correct. Free and unlimited, with no account needed.

Last updated

3146 questions · page 229 of 315

2281. Thank you. You've been very thorough this time.

  • A. Ideal
  • B. Cruel
  • C. Kind
  • D. Glad

Explanation: The sentence "Thank you. You've been very thorough this time." shows kindness. In this sentence, the speaker is expressing gratitude ("Thank you") and complimenting the listener by acknowledging their thoroughness and helpfulness ("You've been very thorough this time"). Kindness is demonstrated through the expression of appreciation and acknowledging someone's positive behavior.

Correct answer: Kind

2282. What is similar to the word: Bonus

  • A. Reward
  • B. Raise
  • C. Employer
  • D. Cash

Explanation: Bonus refers to something given extra for a good performance so reward will be the best choice as it is also given for a good performance. Also Bonus and Reward is not only in sense of money it can also be a gift. While raise is permanent increment , employer is a person that employs people for work and cash is money.

Correct answer: Reward

2283. Identify the word similar in meaning to the given word:Innumerable

  • A. Limited
  • B. Weary
  • C. Countless
  • D. Harmless

Explanation: Innumerable means too many to be counted. "Countless" means too many to be counted; very many. As innumerable have the closest meaning to "countless" (synonyms), it is the correct answer.

Correct answer: Countless

2284. I'm now going to give you 10 _ tips for running a really successful website.

  • A. Invaluable
  • B. Valueless
  • C. Unworthy
  • D. Unprofitable

Explanation: Option A: Invaluable is defined as something extremely useful; indispensable. Since these tips will help create a successful website, they are extremely helpful and thus important, making them invaluable. Option B : Valueless: This answer is incorrect as the tips provided for running a successful website are likely to be valuable and useful for website owners. Option C : Unworthy: This answer is incorrect as the tips provided for running a successful website are likely to be worthy of consideration for website owners looking to improve their website's performance. Option D : Unprofitable: This answer is incorrect as the tips provided for running a successful website may not necessarily be focused on generating profits, but rather on improving the website's overall performance and user experience.

Correct answer: Invaluable

2285. What should come next: save, secure, protect, -----

  • A. Guard
  • B. Lock
  • C. Conserve
  • D. Humble

Explanation: Save is a synonym of secure so to follow the pattern the answer needs to be a synonym of protect, which is guard. So, the correct option is A.

Correct answer: Guard

2286. What should come next to Confound, Illiterat, Bewilder,... ?

  • A. Kind
  • B. Unlearned
  • C. Normal
  • D. Disable

Explanation: Since confound and bewilder are synonyms, "illiterate" and the answer to the question must be synonyms. Hence, the correct answer is "unlearned".

Correct answer: Unlearned

2287. Collage : images (analogy)

  • A. Cement : building
  • B. Medley : songs
  • C. furniture : sofa
  • D. Grains

Explanation: Just as a collage is made up of images, a medley is made up of songs.

Correct answer: Medley : songs

2288. Sketch : artist (analogy)

  • A. Secret : confident
  • B. Cell : prisoner
  • C. Palette : painter
  • D. Draft

Explanation: Just as a sketch is associated with an artist, a palette is associated with a painter.

Correct answer: Palette : painter

2289. Fragile : (synonyms)

  • A. Strong
  • B. Grave
  • C. Weak
  • D. Showy

Explanation: Fragile and weak both convey a sense of not being strong or easily broken.

Correct answer: Weak

2290. Esoteric : (synonyms)

  • A. Fair
  • B. Popular
  • C. Alluring
  • D. Private

Explanation: Esoteric and private both convey a sense of being intended for or likely to be understood by only a small number of people.

Correct answer: Private