Free Vocabulary MCQs with Answers

3146 Vocabulary MCQs from English, each with the correct answer and a written explanation of why it is correct. Free and unlimited, with no account needed.

Last updated

3146 questions · page 236 of 315

2351. Gymnasium: exercise (analogy)

  • A. Store : shop
  • B. Diseases : diagnose
  • C. Birthday : celebrate
  • D. Army : discharge

Explanation: Just as a gymnasium is a place for exercise, a store is a place to shop.

Correct answer: Store : shop

2352. Foible (antonym)

  • A. Feasible
  • B. gull
  • C. Luxurious
  • D. Forte

Explanation: Forte - Correct: Foible and forte are antonyms. Foible means a minor weakness or eccentricity in someone's character while forte means a thing at which someone excels.

Correct answer: Forte

2353. Compass: navigation

  • A. Pilot : flight
  • B. Clock : dial
  • C. Physician : disease
  • D. Camera : photograph

Explanation: Just as a compass is used for navigation, a pilot is needed for flight.

Correct answer: Pilot : flight

2354. He is believed to be a very industrious worker: synonym

  • A. Successful
  • B. Sensible
  • C. Punctual
  • D. diligent

Explanation: Industrious and diligent both mean hard-working.

Correct answer: diligent

2355. He had the nerve to suggest that I was

  • A. Strength
  • B. Audacity
  • C. Capacity
  • D. Courage

Explanation: Having the nerve and audacity both mean having the boldness or daring

Correct answer: Audacity

2356. Apathy(antonyms)

  • A. Love
  • B. Enemy
  • C. Noble
  • D. Temptation

Explanation: Apathy means lack of interest, enthusiasm, or concern, while love involves a lot of interest and concern.

Correct answer: Love

2357. Outbreak (antonyms)

  • A. Confined
  • B. Smash
  • C. Reliability
  • D. Tumult

Explanation: Outbreak refers to a sudden occurrence, while confined means not spreading.

Correct answer: Confined

2358. Indulgent: (antonyms)

  • A. Active
  • B. Agile
  • C. Squander
  • D. Oppressive

Explanation: Indulgent means having or indicating a readiness or over-readiness to be generous to or lenient with someone. Oppressive means unjustly inflicting hardship and constraint.

Correct answer: Oppressive

2359. FIND CORRECT SPELLING:

  • A. Accomodaton
  • B. Acomodation
  • C. Acommodation
  • D. Accommodon

Explanation: Accommodation: The correct spelling for providing lodging or room for someone is "accommodation."

Correct answer: Acommodation

2360. FIND CORRECT SPELLING:

  • A. Treacherous
  • B. Trecherous
  • C. Trechearous
  • D. Treackross

Explanation: Treacherous: The correct spelling for something hazardous or dangerous is "treacherous."

Correct answer: Treacherous